gallery/eddie7

Brugstraat 92

7918 TN  Nieuwlande

tel.: 06 463 80 352

Gecertificeerde Blauwe bessen kwekerij
 

 Blokzijl - Nieuwlande - Drenthe

Al sinds 1962 

Recepten

Heerlijke yoghurtmuffins met blauwe bessen

 INGREDIENTEN voor plusminus 12 personen

 

1 groot ei, losgeklopt
150 gram suiker
175 ml. boerenyoghurt
1/2 theelepel zout
125 ml. zonnebloemolie
300 gr. zelfrijzend bakmeel, gezeefd
150 gr. blauwe bessen, vers of uit de diepvries

HULPMIDDELEN

Kom; ingevette muffin vorm met 12 holtes, evt. nog papieren vormpjes

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden c.

Bereidingswijze

Meng met een vork het ei met de suiker, de yoghurt, het zout en de zonnebloemolie. Spatel het bakmeel in 2-3 porties door het beslag. Schep er de blauwe bessen door. Verdeel het beslag over de holtes. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
TIP: Roer 2 eetlepels boerenyoghurt met 200 gram poedersuiker tot een dik glazuur. Bestrijk de muffins ermee en laat het glazuur in de koelkast stevig worden. Bewaar de muffins op kamertemperatuur!

 

Blauwe bessen cake:

Ingrediënten

Porties: 24


Bodem:

250 gr witte bloem

2 eetlepels basterdsuiker

2 theelepels rasp van een citroenschil

1 snufje zout

110 gr boter, gekoeld en in blokjes gesneden

1 ei

1 theelepel vanille-extract 

Vulling: 

300 gr verse bosbessen

4 eetlepels basterdsuiker

1/8 theelepel gemalen nootmuskaat 

  Bovenlaag:

5 eetlepels zachte boter,

110 gr donkerbruine zachte suiker

100 gr bloem

4 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze:

Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 20 minuten

1.

Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6. Vet een bakvorm van 20x30 cm in.

2.

Begin met het maken van de bodem. In een middelgrote kom, meng je de 250 gram bloem, 2 eetlepels suiker, citroenschil en zout. Voeg de 110 gr boter toe totdat het mengsel lijkt op grove kruimels. Klop eieren en vanille door elkaar en roer het in het kruimelmengsel tot het deeg is. Druk dit in de bodem van het voorbereide bakblik.

3.

Bak gedurende 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot het goudbruin is. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.

4.

Strooi bosbessen over de bodem. Combineer de 4 eetlepels suiker en nootmuskaat, strooi dit over de bosbessen.

5.

Maak de bovenlaag: In een middelgrote kom, meng je de 5 eetlepels boter en bruine suiker tot een glad geheel. Meng de bloem erdoor, zodat het mengsel kruimelig wordt. Strooi over de laag bosbessen.

6.

Bak gedurende 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het bruin is. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker voordat je het in plakjes snijdt.