Brugstraat 92

7918 TN  Nieuwlande

tel.: 06 463 80 352

Gecertificeerde Blauwe bessen kwekerij
 

 Blokzijl - Nieuwlande - Drenthe

Al sinds 1962 

Omgeving

Recreatiegebied Schoonhoven:
 

Dicht in de buurt van Nieuwlande ligt het gratis toegankelijke Recreatiegebied Schoonhoven. (Honden niet toegestaan). Midden tussen de bossen vindt u twee zwemplassen met een groot zandstrand, en groene ligweiden. De grote zwemplas is tien hectare groot en is maximaal 1,60 meter diep. De kleine zwemplas voor kleine kinderen is maximaal een halve meter diep. Hier vindt u ook speeltoestellen en waterspeeltuin. Het restaurant maakt het dagje compleet. U kunt op afspraak ook diverse buitenactiviteiten kiezen zoals Quadrijden, zeskamp, klootschieten, speurtochten en ook scooters huren voor een leuke toertocht en evt. arrangementen.

De prachtige visvijver (van drie hectare) is gelegen in een rustig gedeelte van het recreatiegebied. Hier mag naar hartelust gevist worden met de landelijke 'Grote VISpas'.

U heeft een prachtig uitzicht over de plassen vanuit de uitkijktoren. Rondom de plassen zijn twee wandelroutes uitgezet door de bossen. En fietsers kunnen verschillende routes kiezen door de omgeving.
 

Verzetsmuseum 1940-1945:
 

Johannes Post, de bekende verzetstrijder heeft in Nieuwlande gewoond. Hij was bijzonder actief in het verzet. Met dorpsbewoners heeft hij vele Joodse onderduikers een plaats geboden. Het verzetsmuseum bij Nieuwlande heeft verschillende voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog. Ook liggen er voorwerpen die een beeld geven van het dagelijkse leven in Nieuwlande en omstreken tijdens die periode. Het museum is op afspraak te bezichtigen.

Hollandscheveld:

Het grootste en oudste buitendorp dorp van Hoogeveen. Er zijn diverse winkels in het gezellige centrum. Ook zijn er nog oude veenboerderijen te zien. Koninginnedag wordt als van oud groots gevierd met vele festiviteiten.
 

Noordscheschut:
 

Bootjes kijken kunt u bij de Hoogeveenschevaart. In Noordscheschut biedt de pleziervaart, bij de sluis en midden in het dorp, een prima aanlegplaats. Langs de Hoogeveenschevaart ligt een fietspad met bruggetjes over de kanaaltjes. Hier kunt u nog een beetje zien en beleven hoe het vroeger is geweest.

Attractiepark Slagharen:

Beleef een avontuurlijke dag met je familie en vrienden. Vliegen, varen, rijden, glijden, klimmen, zweven, duiken, zwemmen…. alles kan. Je hebt onbeperkt toegang tot meer dan 40 attracties en shows. Dat betekent dat je zo vaak als je maar wilt in jouw favoriete attracties mag.
 

Hoogeveen: Centrum:
 

Hoogeveen, eens een dorp van veenarbeiders en turfschippers, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een plaats met ruim 50.000 inwoners. In het centrum van deze moderne stad staat de Cascade, het grootste waterkunstwerk in een Nederlandse binnenstad. U kunt hier gezellig winkelen. Wekelijks zijn hier markten en jaarlijks vele festiviteiten. Ook Hoogeveense Zomerfeestdagen (braderie) op 6 donderdagen juli en augustus.
 

Museum De 5000 Morgen:
 

Hoogeveen, toont de geschiedenis van Hoogeveen in beeld en woord, vanaf de vroegste bewoning tot heden, onder de titel 'Afgegraven en weer opgebouwd'. In een aantrekkelijke presentatie komen thema's als bodemvondsten, turf, landbouw en bijenhouderij, bestuur, industrialisatie, vervoer, onderwijs, religie, zorg en kunst aan de orde.
 

Zippozebra Hoogeveen:
 

Jullie avontuur kan beginnen, stelletje apen! Vermaak je in de luchtkussens, ballenbaden, glijbanen, tokkelbanen, slingertouwen, apenkooi, klimtoestellen en in de schietkooi. Race op het fietscircuit of op het scootercircuit, spring op de trampolines, ravot in de peuterhoek, dans in de disco en griezel in het spookhuis. Ons speelparadijs is een echte jungle met camouflagenetten, bananenbomen, knuffelbeesten, planten, etcetera.
 

Drentse Fiets Vierdaagse:
 

Vanuit Hoogeveen kunt u starten voor de Drentse Fiets Vierdaagse elk jaar in juli. Vier dagen lang ontdekt u wat de fietsprovincie van Nederland u allemaal voor moois te bieden heeft: bossen, heidevelden, zandverstuivingen, schaapskuddes, prehistorische hunebedden, prachtige brinkdorpen met terrasjes en leuke winkeltjes, (dag)attracties en bezienswaardigheden.